• 2.png
  • bed.jpg
  • denk.jpg
  • lezen.jpg
  • Tim met oogbewegingen plaatje 5.png
  • voetbal.jpg
De winkelwagen is leeg

RDI

RDI kaart 2RDI kaart Silvio
RDI-kaart

Om de persoonlijke draagkracht van een cliënt te vergroten is het protocol Resource Development and Installation (RDI), een effectieve behandeltechniek. Tijdens het RDI-protocol wordt de aandacht exclusief gericht op ervaringen van positieve aard en een ik-versterkend karakter. RDI richt zich op positieve eigenschappen en vaardigheden; genaamd hulpbronnen. Deze hulpbronnen kan de cliënt gebruiken om de situaties die hij/zij moeilijk vindt, het hoofd te bieden. Het RDI protocol wordt vaak aanvullend gebruikt bij EMDR-behandeling. De gemobiliseerde hulpbron wordt hierbij als een overlevingsstrategie om EMDR-behandeling aan te kunnen in geval van zware traumatisering.


RDI zorgt voor de benodigde stabiliteit om het verwerken van het trauma mogelijk te maken. Om de hulpbron snel op te kunnen roepen, kan de positieve eigenschap gekoppeld worden aan een kleine beweging bijvoorbeeld met de vingers (een Anker). De muizen RDI-kaart is ontwikkeld voor kinderen en geeft 9 Hulpbronnen weer. Aan de achterzijde staan 4 voorbeelden van Ankers weergegeven. De pictogrammen RDI-kaart is ontwikkeld voor oudere kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of Autisme spectrum stoornis. De voorzijde laat 6 Hulpbronnen zien en aan de achterzijde staan 3 voorbeelden van Ankers weergegeven.


De RDI kaarten zijn ontwikkeld in samenwerking met EMDR kind en jeugd. Er zijn ook vertalingen in het Engels en Duits beschikbaar. Stuur daar voor meer informatie een mailtje over naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © All Rights Reserved.